onsdag 6. mai 2009

1)
Propaganda er en slags reklame som påvirker oss mennesker.
Det er da noen som vil hjernevaske noen. Og påvirker de ved å bruke propaganda. Å vise hvor godt man kan ha det for eksempel, eller hvor mye penger man kan tjene. Da ser kanskje mennesker drømmen. Spesielt i denne filmen. Her viser de sterkt hvor mye makt Hitler har, og hvor sterkt og godt land han har gjort det til. De viser hvor moro man kan ha det i militæret, og ved at han sier mye at hvis landet står sammen så er de verdens sterkeste land.

2)
Han påvirket så utrolig mange. Han sa at han gjorde det han gjorde bare for folket i landet sitt.
Han ga så mange personer jobber og penger for jobben. Han gav dem mulighet til å bli med i hæren til Hitler og kunne hilse på lederen i Tyskland. Det var nok den største drømmen til en hver Tysker. Han viste i filmen med alle sermoniene at folket elsket han. At alle elsket han fordi han bygde et sterkt land.

3)
De viser jo ikke hvordan det var i kamp. Fordi dette var før verdens krigen startet. Det han viser er en stor sammenspleiset hær som samarbeider. At de har lek og moro samtidig med hard trening. Slik jeg ser det så virket det ganske bra som soldat på 1930 tallet.

mandag 4. mai 2009

Medieforbruket til mine foreldre

Min mor og far har et nokså greit Medie forbruk. De står opp om morgenen og leser avisen. Også hører de på raidoen mens de åpnet legekontoret. De driver meste parten av kontoret via pc. Jeg vet ikke hva slags programmer de har på pc sine eller om de har internett kobling i det hele tatt. Pappa sitter på kontoret hele dagen og har personlige kommunikasjoner med pasientene sine hver dag. Mamma er da sykepleier som tar blodprøver og tar i mot telefoner, og avtaler timer til pasienter.
De er ikke folk som setter seg ned etter jobben og ser på nyheter hver dag. De ser faktisk ikke mye på tv i den grunn. De trener i stedet. Er mye på fjellet OVS. Så utenom jobben er ikke foreldrene mine veldig aktive angående mediaen.
Svineinfluensa til Norge

Pass munnen din. Eller så får du svineinfluensa.

Mexico er får tiden stengt. Ingen kan komme inn og ingen kan komme ut. Det har allerede kommet seg langt inn i Amerika. Det er nå også på vei i Europa. Svineinfluensa er en sykdom som du får høy feber av og kvalme. Det kommer til mennesker først og fremst av direkte kontakt med griser. Som dem tydeligvis har gjort nede i Mexico. Nå kjøper Norge inn 15 mill munnbind, slik at vi kan beskytte oss mot influensaen. Vi anbefaler å være forsiktig med hva man putter inn i munne sin.